Reizende Tentoonstelling

Materialen en diensten

De Reizende Tentoonstelling is een uitbreiding van het educatief materiaal van Glimlachen. Deze tentoonstelling van Cas en Kato vindt steeds plaats op een andere locatie om zo gans Vlaanderen en Brussel te bereiken. De beoogde bezoekers van de tentoonstelling zijn kleuters, leerlingen uit de 1e graad lager onderwijs en hun ouders en/of leerkrachten. De tentoonstelling zelf is opgebouwd uit een wachtzaal en een tandartsenpraktijk. De wachtzaal bestaat uit allerlei informatiemodules en de mogelijkheid voor de leerkracht om zelf les te geven. De tandartsenpraktijkmodule is opgebouwd met doe-activiteiten en experimenten. Deze laatste zijn op klasniveau en schoolniveau niet haalbaar. De tentoonstelling is ook voorzien van quiz-elementen om de kennis van de bezoekers te testen.
De Reizende Tentoonstelling wordt nog ontleend tem 30-06-2022. Mogelijks zal in de toekomst een vernieuwde versie beschikbaar zijn.

Thema's: Mondgezondheid

Levensdomeinen: Gezin, Lokale besturen, Onderwijs, Rechtstreeks naar de burger, Vrije tijd, Zorg en welzijn

Types van strategie├źn: Educatie

Bovenliggende methodieken

  • Glimlachen
    Glimlachen is een sensibiliseringsproject met als doel de mondgezondheid van kinderen en jongeren in Vlaanderen te verbeteren. Deze sensibiliseringscampagne wil een gedragswij...

Meer informatie

Deze materialen en/of diensten worden aangeboden door de Vlaamse Logo's:


Als u meer informatie over de materialen of diensten wilt, neemt u contact op met het Logo van uw gemeente

Deze materialen en/of diensten zijn ontwikkeld door:

Vlaams Instituut Mondgezondheid - Gezonde Mond
C. Heymanslaan 10 - ingang 25
9000 Gent
+32 9 332 51 02
info@gezondemond.be

www.gezondemond.be