Zoek preventiemethodieken
- (-) Remove Beweging filter Beweging (7)
- Alcohol (2) Alcohol-filter toepassen
- Algemene gezondheidsbevordering (1) Algemene gezondheidsbevordering-filter toepassen
- Bevolkingsonderzoeken (1) Bevolkingsonderzoeken-filter toepassen
- Diabetes en cardiovasculair risico (1) Diabetes en cardiovasculair risico-filter toepassen
- Eet- en gewichtsproblemen (+ gezond gewicht) (4) Eet- en gewichtsproblemen (+ gezond gewicht)-filter toepassen
- Geestelijke gezondheidsbevordering (1) Geestelijke gezondheidsbevordering-filter toepassen
- Geestelijke gezondheidszorg (3) Geestelijke gezondheidszorg-filter toepassen
- Gezond eten (2) Gezond eten-filter toepassen
- Infectieziekten en vaccinaties (1) Infectieziekten en vaccinaties-filter toepassen
- Sedentair gedrag (3) Sedentair gedrag-filter toepassen
- Tabak (1) Tabak-filter toepassen
-
Praktijkondersteuning voor de psycholoog bij vroegdetectie en vroeginterventie van eet- en gewichtsproblemen
Binnen deze methodiek kunnen psychologen ondersteuningsmateriaal terugvinden om met eet- en gewichtsproblemen aan de slag te gaan. Het materiaal bestaat uit draaiboeken en e-learnings, en biedt zowel basiskennis als meer gespecialiseerde informatie over preventie, herkenning en behandeling, zowel voor kinderen als volwassenen.
-
Praktijkondersteuning voor huisartsen bij vroegdetectie en vroeginterventie van eet- en gewichtsproblemen
Binnen deze methodiek kunnen artsen ondersteuningsmateriaal terugvinden om met eet- en gewichtsproblemen aan de slag te gaan. Het materiaal bestaat uit draaiboeken en e-learnings, en biedt zowel basiskennis als meer gespecialiseerde informatie over vroegdetectie, vroeginterventie en behandeling, zowel voor kinderen als volwassenen.
-
Praktijkondersteuning voor diëtisten bij vroegdetectie en vroeginterventie van eet- en gewichtsproblemen
Binnen deze methodiek kunnen diëtisten ondersteuningsmateriaal terugvinden om met eet- en gewichtsproblemen aan de slag te gaan. Het materiaal bestaat uit draaiboeken en e-learnings, en biedt zowel basiskennis als meer gespecialiseerde informatie over preventie, herkenning en behandeling, zowel voor kinderen als volwassenen.
-
Bewegen Op Verwijzing (BOV)
Bewegen op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan.
-
Gezondheidskompas
Het gezondheidskompas is een webapplicatie waarmee burgers kunnen testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes en waarop ze kunnen letten voor een gezondere levensstijl. Het kompas peilt met een wetensch. onderbouwde vragenlijst naar leefstijl, erfelijke factoren en eerdere gezondheidsproblemen. Op basis van de resultaten geeft het kompas een persoonlijk leefstijladvies en verwijst het door naar de huisarts voor die risicofactoren die verdere opvolging verdienen. Voor de huisarts genereert het kompas opvolgadviezen die gebaseerd zijn op de Gezondheidsgids van Domus Medica.
-
Steigers- screeningsinstrument
Dit instrument richt zich naar werkgevers uit de sociale economie. Het beoogt een beeld te creëren over de knelpunten wat betreft verschillende gezondheidsthema’s in de organisatie. Volgende thema’s worden bevraagd bij de doelgroepwerknemers: tabak, alcohol, beweging, sedentair gedrag, voeding en je goed in je vel voelen. Na het afnemen van de vragenlijst kan de werkgever gebruik maken van een praktische handleiding om de scores per gezondheidsthema te achterhalen.
-
Bewegen Op Verwijzing (BOV) promotiemateriaal
Promotiemateriaal om Bewegen Op Verwijzing lokaal bekend te maken. Huisstijlgids, affiche, folder die gepersonaliseerd kan worden en regionaal persbericht dat aangepast kan worden.