Het land van Calcimus - educatieve spelkoffer

Materialen en diensten

Educatief project rond voeding en beweging voor het basisonderwijs (1ste, 2de en 3de graad). Een ontdekkingstocht doorheen het land van Koning Calcimus maakt het verhaal over gezonde voeding bevattelijk, tastbaar en boeiend.
De spelers moeten hun kennis bovenhalen om vragen te beantwoorden en raadseltjes op te lossen. Op het einde van het spel worden de kinderen beloond voor hun inzet met een tattoo op hun arm.
Al het nodige spelmateriaal is verpakt in een handige, makkelijk te transporteren koffer. Elke school kan gratis een koffer ontlenen. De koffer wordt op de afgesproken datum op school afgeleverd en 2 weken later terug opgehaald.
De spelkoffer werd in 2007 vernieuwd en sluit aan bij de nieuwe voedingsdriehoek. Het spelmateriaal is geschikt om “Oog voor Lekkers”, het project rond melk, fruit en/of groenten op school, verder tastbaar en boeiend in de klas uit te werken. Het kan ook als afsluiter van een gezonde week of een reeks lessen rond gezonde voeding worden ingezet.

Thema's: Voeding en beweging

Levensdomeinen: Onderwijs

Types van strategieën: Educatie

Bovenliggende methodieken

  • Oog voor lekkers
    Oog voor Lekkers is het gloednieuwe Vlaamse project rond groenten, fruit en/of melk op school. Samen met de mascottes slurp en slice ontdekken leerlingen verschillende soorten...

Meer informatie

Deze materialen en/of diensten worden aangeboden door de Vlaamse Logo's:


Als u meer informatie over de materialen of diensten wilt, neemt u contact op met het Logo van uw gemeente

Deze materialen en/of diensten zijn ontwikkeld door:

NICE (Nutrition Information Center)
Hilde De Geeter hilde.degeeter@nice-info.be
Koning Albert II-laan 35 bus 56
1030 Brussel
02/ 552 81 66
info@nice-info.be

Haal de meegeleverde materialen / diensten af van de website van de ontwikkelaar: