Lekker Gezond! Educatief pakket voor het lager onderwijs over de voedingsdriehoek

Methodiek

Lekker Gezond! is een educatief pakket over de voedingsdriehoek voor leerkrachten in de 1e, 2e en 3e graad lager onderwijs. Het zijn kant-en-klare materialen waarmee je in je klas of als school aan de slag kan gaan rond gezonde voeding. Lekker Gezond! geeft lessuggesties gerangschikt per graad en thema. Zo leren de kinderen bij over de voedingsdriehoek, de verschillende eetmomenten, boodschappen doen en reclame.

Het lessenpakket is digitaal uitgewerkt zodat jij en je leerlingen het gemakkelijk kunnen gebruiken op een digitaal schoolbord, computer of tablet. Het pakket bevat tal van interactieve oefeningen. Liever op papier? Dan kan je ook werkblaadjes downloaden en afprinten.
Het lessenpakket en alle bijhorende materialen zijn gratis toegankelijk voor alle leerkrachten op Knooppunt. Je hebt er alleen een activatiecode voor nodig. Die kan je aanvragen op www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond

Thema's: Voeding en beweging

Levensdomeinen: Onderwijs

Types van strategie├źn: Educatie

Meer informatie

Deze materialen en/of diensten worden aangeboden door de Vlaamse Logo's:


Als u meer informatie over de materialen of diensten wilt, neemt u contact op met het Logo van uw gemeente

Deze materialen en/of diensten zijn ontwikkeld door:

Dit pakket kadert binnen het Vlaams schoolfruit, -groenten en -melkproject 'Oog voor Lekkers'. De publicatie werd gerealiseerd in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en CM. Het pakket werd uitgewerkt en vormgegeven door Uitgeverij Averbode.

www.oogvoorlekkers.be/lekkergezond - schoolfruit-melk@lv.vlaanderen.be
www.gezondleven.be - info@gezondleven.be

Ga aan de slag met deze methodiek

Deze methodiek bevat volgende materialen en diensten:

Haal de meegeleverde materialen / diensten af van de website van de ontwikkelaar: