Lokale besturen

ALCOHOL EN ILLEGALE DRUGS 

Het gebruik van alcohol en illegale drugs is in iedere Vlaamse stad of gemeente een realiteit. Alcohol is zelfs alom tegenwoordig: op café, in het jeugdhuis, in de kantine van de sportclub of tijdens de jaarmarkt. De gemeente wordt bijna dagelijks geconfronteerd met de negatieve gevolgen van overmatig gebruik. Denk maar aan verkeersongevallen, vandalisme, gezondheidsproblemen, huiselijk geweld, straatdealers, wildplassen en vechtpartijen. 

Als alcohol en andere drugs een plaats krijgen in het integrale gezondheidsbeleid, biedt dit de inwoners van een stad of gemeente vele tastbare voordelen. Zo vergroot, onder andere, het veiligheidsgevoel van de inwoners en krijgen specifieke lokale problemen een aanpak op maat. 

“Heb je er genoeg van om voortdurend brandjes te moeten blussen? Een lokale integrale aanpak van de alcohol- en drugproblematiek biedt houvast voor een langetermijnaanpak op maat van je stad of gemeente.”  

David Möbius, stafmedewerker lokaal beleid, VAD  

Zoeken in WegWijzer Lokale gemeenschap

Snel naar WegWijzer Lokale gemeenschap
Snel naar meer info

Preventie wat is dat nu juist? En welke organisaties zijn daarin actief? Hoe verklein je gezondheidsongelijkheid? En hoe speel je in op gedragsverandering? Ontdek het nu.