Lokale besturen

MONDGEZONDHEID 

Een gezonde mond vormt niet alleen de basis van een mooie glimlach, het is ook een belangrijke voorwaarde om fysiek én mentaal mee te kunnen in onze maatschappij. Je mondgezondheid heeft een sterke invloed op je algemene gezondheid. Het is dan ook voor elke Vlaming van belang om er voldoende aandacht aan te besteden, onder andere door een goede mondhygiëne, gezonde en mondvriendelijke voeding, en een (half)jaarlijks mondonderzoek bij de tandarts.  

Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, en er is duidelijk sprake van een grote sociale ongelijkheid. Ga er daarom mee aan de slag binnen jouw gemeente.  

“Werken aan een betere mondgezondheid voor de inwoners van jouw stad of gemeente, dat doe je niet alleen! Ga bijvoorbeeld een samenwerking aan met een mondhygiënist in de buurt. Deze mondzorgprofessional is niet alleen klinisch opgeleid, maar heeft ook expertise op het vlak van collectieve gezondheidsbevordering. Kijk op www.demondhygienist.be voor meer informatie over dit beroep en maak gebruik van de zoekfunctie om een mondhygiënist te vinden in jouw regio.”

Ruth Sederel, wetenschappelijk medewerker van het Vlaams Instituut Mondgezondheid (Gezonde Mond) 

Zoeken in WegWijzer Lokale gemeenschap

Snel naar WegWijzer Lokale gemeenschap
Snel naar meer info

Preventie wat is dat nu juist? En welke organisaties zijn daarin actief? Hoe verklein je gezondheidsongelijkheid? En hoe speel je in op gedragsverandering? Ontdek het nu.